Oswald Knaap

Ik ben Oswald Knaap (1954). In 1981 ben ik als bioloog afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit in Leiden. Na mijn studie ontdekte ik al snel dat ik niet op dit vakgebied in het onderzoek werkzaam wilde zijn, maar dat mijn passie lag in het werken met mensen. Ik heb hieraan gehoor gegeven en ben onder andere in het middelbaar– en volwassenenonderwijs werkzaam geweest.

Ik heb de zesjarige opleiding tot begeleider aan de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht gevolgd. Daarnaast heb ik aan dezelfde school met succes de coachopleiding afgerond. In 2004 ben ik gestart met mijn praktijk in Leiden. Van september 2007 tot juli 2009 ben ik studentbegeleider geweest aan de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht.
Ik ben vanaf mijn eerste kennismaking met Zijnsoriëntatie diep geraakt door deze visie. Het is niet alleen mijn vak, maar ook mijn leven. Zijnsoriëntatie gaat voor mij over leren leven wie ik ten diepste ben. Het is steeds meer mens worden, mens onder mensen. Het is leren leven vanuit liefde en dat draagt bij aan minder wrok en agressie in de wereld. Ik vind het fijn dat ik mijn ervaringen via begeleiding door kan geven en anderen handvatten kan aanreiken voor een gelukkig(er) leven.