Mindfulness

 


Mindfulness individueel

De basistraining bestaat uit zeven bijeenkomsten van 60 á 75 minuten..

Tarief: Zeven bijeenkomsten voor € 395,-. Dit bedrag is inclusief een werkmap en oefeningen op usb-stick.
Voorafgaand aan de training is er een kort kennismakings-/intakegesprekje. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Lijkt het je leuk om met je partner of met een vriend/vriendin/collega samen een mindfulnesstraining te doen?
Dat kan ook, de kosten zijn dan 240 euro per persoon, inclusief werkmap en usb-stick met oefeningen.

Download de folder aandachttraining
Algemene informatie mindfulness en de training

Bedrijven
Voor mogelijkheden en tarieven voor in-companytrainingen kunt u contact opnemen via 06-15193594 of info@oswaldknaap.nl

Sinds september 2013 geef ik mindfulnesstrainingen en (thema)workshops voor medewerkers van Alrijne Zorggroep (voorheen Rijnlands Ziekenhuis en Diaconessenhuis).

 
Persbericht

De kracht van aandacht: mindfulness.
Mindfulness- of aandachttraining reikt ons heel praktisch gereedschap aan om aan het stuur te blijven in situaties waarin heftige emoties of verslavende gedachten het normaal gesproken van ons overnemen. We leren om ‘te zijn’ met o.a. pijn, stress, burn out, depressie en angst- of paniekaanvallen. Dat staat haaks op de manier waarop we gewoonlijk met deze ongemakken omgaan: we willen dat het ophoudt, we willen er meestal zo snel mogelijk vanaf en gaan van alles doen om dit te bereiken. Juist het feit dat we het anders willen dan het is, is waaraan we het meest lijden. Mindfulness is in die zin tegendraads: het leidt ons op een vriendelijke manier naar de plek waar we van weg willen. Door zonder oordeel bewust aandacht te schenken aan wat er in en om ons heen gebeurt, kunnen we weer contact maken met kwaliteiten als rust, kracht en helderheid die al die tijd al ongeschonden in ons aanwezig waren.
Aandachttraining vraagt een (tijds)investering. Als we hiertoe bereid zijn dan kunnen we de kwaliteit van ons eigen leven en dat van anderen aanzienlijk verhogen, hoe de omstandigheden ook zijn. Het wordt ook wel zo geformuleerd: “Je kunt de golven van het leven niet tegenhouden, je kunt wel leren surfen.” Mindfulness leert ons surfen.

In deze workshop maakt u kennis met mindfulness door uitleg van deze methode en door het doen van eenvoudige oefeningen. Iedereen kan direct ervaren wat mindfulness is! Er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

De workshop wordt gegeven door Oswald Knaap. Hij heeft een praktijk voor Zijnsoriëntatie in Leiden. Hij heeft 12 jaar ervaring met mindfulness, het is de basis van zijn werk met individuele cliënten en met groepen.